• Silibase Product

    Silibase is one of the leading & professional manufacturers specialized in producing all kinds of SILICONE BASED new materials.

  • Silibase Technique

    Silibase technique team always focus on quality first and insist on developing new products.

  • Silibase Service

    Silibase people will serve you the best before and after sale.

Silikon Yüzey Aktif

Feb 13, 2014

Silikon Yüzey Aktif nedir ?
Silikon Surfaktan , bu sprey adjuvan polieter modifiye trisiloxane yapılmış Ajan yayılan bir süper .
   
Temel Özellikler ve Silikon aktifin tipik Faydaları
Sprey pestisit miktarını azaltır
Süper tarımsal kimyasallar yayılıyor ve sprey delici
Tarım ilaçları hızlı alımını (yağmur haslığı ) teşvik
Uygulama güvenilirliğini artırır
Sprey kapsama artırır
Tarımla ilgili kimyasal madde formülasyonları içinde geniş bir yelpazesi ile yararlıdır, noniyonik
Çevre koruma ile anlaşma , çevre kirliliği pestisitler neden azaltır
Pestisit kalıntıları azaltır
Ürün kalitesini artırır
Su tüketimini en az % 50 azaltır
Kolay kullanımı , geniş kullanım , küçük tüketim

Silikon yüzey aktif madde Fiziksel Özellikleri
Etkin İçerik Yüzde : % 100
Görünüş : Berrak , küçük sarı sıvı
Bulut Noktası ( 0,1 % ağırlık) : <10 ℃
Özgül Ağırlık ( 25 ℃ ) : 1.02 ± 0.01g/ml
HLB değeri (hidrofilik-lipofilik denge) : 5 ~ 8
1,440-1,450 : 25 ° C'de Kırılma indisi
Donma noktası: < 2 ℃
20-60 cSt : 25 ° C (77 ° F) 'de viskozite
Yüzey gerilimi (% 0.1 aq . ): 20 - 22dk / m

Silikon yüzey aktif madde uygulamaları
Silikon yüzey aktif madde yayma ve tarımsal ilaç penetrasyon , ıslatma performansını artırmak için kullanılan düşük viskoziteli silikon polieter kopolimeri sıvı bir türüdür. Silikon yüzey aktif madde suda çözünür geniş yapraklı herbisidler ve böcek öldürücüler , mantar öldürücüler ve bitki büyüme düzenleyicileri bir formülasyon katkı maddesi olarak kullanılabilir, ya da yaprağa uygulanan maddeler için bir tank- karışımı katkı maddesi olarak olabilir. Silikon Surfactant özellikle sistemik eczane için uygulanan vb pestisit , bakteri , herbisit , yaprak gübresi , bitki büyüme düzenleyicisi olarakbiyolojik pestisit sprey karışımı sıvı , ekleyebilirsiniz .

Silikon yüzey aktif madde bölgesinin Performans
Silikon yüzey aktif madde iyonik olmayan Agents ile elde olandan önemli ölçüde daha düşük sulu tarım bunların karışımlarından yüzey gerilimini azaltır. Yüzde 0.01 kadar düşük konsantrasyonlarda , silikon yüzey aktif madde çok hızlı ıslanma ve bu yapışkan yapraklar gibi zor ıslak yüzeylerde yayılan üreten 23 din / cm 'nin altındaki yüzey gerilimini azaltır. Bu nedenle, tam kapsamı herbisitler , insektisitler, fungisitler ve diğer tarımsal kimyasal maddeler ile elde edilebilir. ( Şekil 1'e bakınız )

Hızlı ıslatma ve yayma ek olarak , silikon yüzey aktif madde aynı zamanda büyük ölçüde bitki dokularına kimyasalların alımını arttırır. Herbisite tank karışımına silikon yüzey aktif madde eklemek olduğu gibi, özellikle suda çözünür bir herbisit ile geniş yapraklı yabani otların kontrolünde , etkinliğini artırabilir. Hızlı alımı " yağmur haslığı " üretir , onlarbitki yüzeye nüfuz çünkü yani herbisitler yağış tarafından yıkanıp değildir .




Silikon yüzey aktif madde stabilitesi
Silikon yüzey aktif madde uzun bir süre için , nötr sulu çözelti (6.5 ~ 7.5 bir pH değeri ) olarak sabit olabilir . PH değeri 5 ise, bir hafta sonra değerinin yarıya düşer. PH değeri 3 ise, 24 saat sonraorijinal değerinin % 0,1 düşer . Benzer şekilde, trisiloksan hidrolizi alkalin ortam içinde açıktır. Bir tarım Addictive gibi, ürün silikon hidrolizini gerçekleştirmek için sprey önce ilave edilmelidir. Onun hydrolyze yetenek ve hiçbir kalıntısı olan çevre korumaaçıdan önemli bir avantajdır .

Silikon yüzey aktif madde kullanımı nasıl
Silikon Yüzey Aktif kullanımların 2 çeşit vardır . Vardır:
1. . Agrokimyasal formülasyonlar içinde
Silikon yüzey aktif madde tüm malzemeyi uyumlu mesafede , formülasyon bir katkı maddesi olarak kullanılabilir. Silikon yüzey aktif madde , sulu formülasyonların nötr (pH = 6.5 ~ 7.5) içinde kararlıdır , ama asit veya alkali formülasyonları içinde hızlı bir şekilde düşer. Yeni ürün formülasyonları iyice pazara girmeden önce performans ve raf istikrar için test edilmelidir . Buna ek olarak, silikon yüzey aktif madde , toplam bileşime göre , en az % 5 oranında bir konsantrasyonda kullanılması önerilir.

2 . Bir tank karışımı katkı maddesi olarak,
Silikon yüzey aktif madde , bir tarafı depo yardımcı maddesi olarak kullanılan , sprey kapsamını iyileştirmek alımını geliştirmek veya püskürtme hacminde bir azalma sağlamak için kullanılabilir . 5-8 arasında bir pH aralığı içinde , ve 2) : Silikon Yüzey Aktif Madde sprey karışımlar 1, bir tank tarafı yardımcı madde ) olarak en etkili olan preparat 24 saat içinde kullanılmıştır .

Yüksek yüzey aktif madde oranları ile birlikte yüksek püskürtme hacimleri , silikon yüzey aktif madde ile yeterli bir kapsama elde etmek için gerekli değildir. Gerçekte, silikon yüzey aktif madde ,% 0.025 ve% 0.1 arası oranlarda çok düşük hacimli püskürtme uygulamalarında yeterli kapsama sağlamak için potansiyele sahiptir. Ekin hasarı oluşmaz emin olmak için önce küçük bir alanda test .

Silikon yüzey aktif madde potansiyel uygulamaları
Silikon yüzey aktif madde genel olarak püskürtme uygulamalarında başarılı olmuştur. Tipik uygulamalar şunlardır :
    Uygulama Tipik Kullanım Oranı
    Bitki Büyüme Düzenleyicileri % 0,025 % 0.05
    Herbisitler % 0.025 % 0.15
    Böcek ilacı ,% 0.025 ,% 0,1 '
    % 0.015 % 0.05 ' Mantar ilacı
    Gübreler ve Mikrobesinler % 0.015 % 0.1

Not : kullanım oranları kırpma , zirai ilaç ve sprey hacim gereksinimleri bağlıdır .

Silikon yüzey aktif madde bir tarım kimyasal ilave edilir sonra, yüzey gerilimi düşüktür ve penetrasyon kabiliyeti çok yüksektir. Bazı güçlü pestisit ve herbisitdozu azaltılmalıdır . Püskürtme sırasında , cilt nüfuz vesolunum yolu ilekimyasal vücut emmeden kaynaklanan pestisit zehirlenmesi önlemek için kişisel korunma için özel dikkat .
   
Silikon aktifin kullanılabilir Ömrü ve Depolama
Kullanılabilir ömrü: 2 yıl
Ürün orijinal ambalajında ​​serin yerde saklanmalıdır . Asidik ve alkali kimyasallar ile doğrudan temastan kaçının. Ağır baskı ve doğrudan güneş ışığından kaçının .

Silikon yüzey aktif madde Paket
Böyle 1ltr , 5LTR 10Ltr , 50Ltr plastik şişe ve 25 kg plastik kovalarda , 200 kg'lık varillerde ve 1000 kg taşıma - kutuları gibi müşterilerin ihtiyaçlarına , farklı bir paketten çok sayıda mevcuttur bağlıdır.

Silikon yüzey aktif madde çıkışı
Ayda 10 , 000kgs

Copyright © 2011-2024 SILIBASE! All Rights Reserved.